(be) Rust (en)

Rust, zo’n klein woord en tegelijkertijd alles omvattend en absoluut essentieel.

Vrijheid krijgen door rust. Groeien door rust. Meer liefde voor jezelf door rust.

Voor mij begint rust vanuit een innerlijke rust. Met vragen als “hoe krijg je dat dan” en “hoe doe je dat” kampte ik lange tijd. Het was een terugkerend onderwerp in mijn leven.

Vandaag neem ik jou graag mee naar het “hoe” jij meer rust in jouw lijf en in jouw leven kan krijgen. Waarschijnlijk ken je het woord “loslaten” wel. Toen ik zelf nog niet wist wat loslaten was, dacht ik: hoe dan? Hoe in vredesnaam dóe je dat dan? Eerlijk gezegd kon ik daar lichtelijk van in paniek raken, want wat deed ik dan fout dat ik niet wist hoe ik lós kon laten?

Wat ik zelf gaandeweg geleerd heb, deel ik graag met jou en daarbij gun ik jou dat jij er net zoveel aan gaat hebben als dat ik eraan heb gehad.
Voor mij is loslaten een andere benaming voor “berusten in”. Erin berusten dat het is zoals het is. 

Vind je dat moeilijk en heb je sterk het gevoel dat je er zelf iets aan kan veranderen? Doe dat! Want ook dan heb je het zelf in de hand en creëer jij jouw eigen gevoel van rust.

Trust me, ook in mijn leven gebeuren dingen die verre van leuk zijn, zorgen voor chaos en een overload aan stress. Deze ervaringen deel ik eerder niet dan wel. Liever inspireer ik jou door een andere blik op de zaken te geven zodat het allemaal niet perse negatief hoeft te zijn. Erin blijven hangen levert voor mijn gevoel alleen maar negativiteit op en dat is nu net wat ik níet wil. Positiviteit en rust, verkregen door ervaringen die leiden tot inzichten, dat past beter bij mij.

Wat mij enorm helpt is in het nu blijven, in het moment en vooral niet te ver vooruit te kijken want dat wil nog wel eens voor chaos in mijn hoofd zorgen. En chaos geeft mij stress en dat drijft natuurlijk heel ver af van rust.

Door bewust te kijken naar wat je wel weet, bewaak jij jouw eigen gevoel van rust. Sus jouw monkey mind en maan daarmee gelijk jouw ego tot stilte.

De natuur, meditatie of natuurlijk een combinatie van beiden geeft jou het noodzakelijke evenwicht terug. Waak voor jouw eigen rust en zorg goed voor jezelf.

Liefs,
Patricia

Vanuit vrijheid loslaten en mijn eigen rust creëren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s